LimburgLeert voor werkgevers

Toon goed werkgeverschap, zeker nu!

Je wil het beste voor je werknemers

Op veel fronten is de impact van het corona virus merkbaar, zo ook bij organisaties. Als ondernemer ben jij in deze tijd dus ook crisismanager. In de praktijk zien we dat werkgevers tegen veel belangrijke uitdagingen staan, zoals de impact die deze tijd heeft op werknemers en hoe je daar als organisatie het beste mee om kan gaan. LimburgLeert helpt je op weg door ondersteuning te bieden met ontwikkeling van je werknemers. Lees hieronder verder hoe we dat doen.

Welke situatie omschrijft jou het best?

"Ik wil mijn werknemers ondersteunen om zich te ontwikkelen"

Op dit moment werken veel mensen thuis. Dit geeft hen ook de mogelijkheid om actiever te gaan werken aan ontwikkeling. LimburgLeert biedt daarvoor een groot aantal (online) opleidingen, waarmee werknemers direct van start kunnen.

"Ik wil mijn werknemers helpen om nieuw werk te krijgen"

De corona crisis heeft veel organisaties getroffen, waardoor (in de toekomst) afscheid genomen moet worden van verschillende werknemers. Om die reden vragen ook veel werkgevers zich af hoe ze hier zo goed mogelijk mee om kunnen gaan. LimburgLeert wil je hiermee ondersteunen, zodat jij onder de huidige omstandigheden een positieve bijdrage kan leveren aan het ontwikkelen van je werknemers.

Wij staan voor je klaar!

Met enkel gratis trainingsaanbod ben je natuurlijk niet volledig geholpen. Daarom stellen we hieronder ook branche specifieke informatie beschikbaar voor werkgevers. Daarnaast staan we ook altijd persoonlijk klaar voor je. Beschrijf je specifieke situatie en wij nemen binnen een aantal werkdagen contact met je op. LimburgLeert wordt tijdens dit proces ondersteund door o.a. de Limburg Werkgevers Vereniging.

Bied medewerkers de keuze uit een groot aanbod (online) cursussen

Met LimburgLeert bieden we Limburgers toegang tot een groot scala aan online trainingen. Deel de link hieronder met je werknemers, zodat ze direct aan de slag kunnen!

Bekijk het cursusaanbod

Zij vertellen

Bekijk alle oplossingen per branche

Horeca

De horeca is een van, zo niet de zwaarst getroffen sector door de coronamaatregelen. Zeker in deze sector zal daarom behoefte aan goed opgeleid personeel blijven. Voor het vinden en met name ook het behouden van werknemers hebben de volgende aspecten prioriteit:

  • Kwaliteit van het aanbod aan onderwijs en de toegankelijkheid daarvan
  • Instroom van vakopleidingen en van daaruit in de betreffende bedrijfstak
  • Het binden en boeien van medewerkers: goed werkgeverschap
KHN en SVH bieden leden een uitgebreid aanbod e-learning modules tegen lage kosten. Wie een module heeft afgerond kan een certificaat aanvragen bij SVH.

Metaal

Volgens onderzoek van de Koninklijke Metaalunie verwachten bedrijven in de sector in Q2 en Q3 21% minder omzet dan in het jaar ervoor. Bijna de helft van de deelnemers aan de enquête heeft inmiddels een beroep gedaan op de NOW. Als gevolg hiervan heeft geen van de respondenten afscheid genomen van vast personeel. De afnemende liquiditeitspositie wordt voor steeds meer bedrijven een probleem, een kwart van de bedrijven verwacht binnen een halfjaar een liquiditeitstekort. Door steeds meer bedrijven wordt de afnemende orderportefeuille als probleem ervaren. Driekwart van de bedrijven heeft daar nu mee te maken.

Techniek

De economische situatie in de techniek sector is wisselend door de grote diversiteit aan bedrijven. Er is nog steeds vraag naar personeel, waarbij wel het gevaar van uitgestelde impact op de loer ligt. Onderhoud wat normaliter de komende jaren periodiek wordt uitgevoerd, kan door leegstand vanwege thuiswerken, versneld worden uitgevoerd, waardoor de klap daarna pas voelbaar is. Sowieso zit de techniek sector vaak achteraan de keten, wat ook de negatieve impact vertraagt.

Over de agrarische sector

De land- en tuinbouwsector biedt vele kansen om je te ontwikkelen, te groeien, nieuwe uitdagingen aan te gaan. Er is altijd wel een functie die bij jou past, ongeacht jouw ervaring. Het vakmanschap van boer en tuinder is een van de oudste beroepen die we kennen. Wat de agrosector onderscheidt van anderen is dat het een koploper is op het gebied van innovaties! Werken als boer of tuinder is van maatschappelijk, groot belang. Namelijk: mensen voorzien van veilige én gezonde voeding. Kortom, werken aan gezondheid. Elke dag weer! Op internationaal vlak is deze sector niet voor niets het 2de exportland van de wereld. De agrarische sector verandert snel, dus wie deelneemt (als werkgever of als werknemer) in de land- en tuinbouw kan rekenen op veel dynamiek. De sector kent ook uitdagingen: bijvoorbeeld een toenemende behoefte aan werknemers die de handen uit de mouwen steken en werken aan regionale, gezonde producten. Dus, doe jij mee?